Šafránová zmrzlina s borůvkami a ostružinami

Šafránová zmrzlina

IGREDIENCE PRO ZMRZLINU:

1/2 lžičky šafránových snítek (čnělek) (cca 3 ml)

3 lžíce horké vody (45 ml)

2 lžičky nakrájených pistáciových ořechů (30 ml)

1 šálek šlehačky (250 ml)

3 lžíce medu (45 ml)

2 žloutky

PRO POLEVU:

1 šálek (250 ml) čerstvého plodového ovoce (borůvky, ostružiny...)

1 lžička (15 ml) medu


 

POSTUP PRO ZMRZLINU:

1. Vaječné žloutky a med smíchejte ve středně velkém kastrolu dřevěnou lžící, dokud nevznikne hustá směs

2. Šafrán rozmočený v horké vodě přidejte ke žloutkům a medu a smíchejte společně se šlehačkou

3. Nechte je vychladit, pak nalejte do jednotlivých pohárů podle vašeho výběru

4. Nechte zmrazit po dobu 6 až 8 hodin, dokud směs neztuhne


PRO POLEVU:

1. Rozehřejte menší rendlík na mírnou teplotu a přidejte čerstvé plodové ovoce (ostružiny, borůvky, maliny...). Společně s medem nechte 5 minut povařit (dokud ovoce neuvolní šťávu)

2. Polevu nalejte na jednotlivé porce, posypte pistáciemi a podávejte