Šafránové sušenky
INGREDIENCE:
100 g roztaveného másla
100 g cukru
1 malé vejce
175 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžička drceného šafránu
POSTUP:
1. Předehřejte troubu na 180 °C
2. Ve velké míse rozmíchejte máslo s cukrem, dokud nedosáhne konzistence lehké pasty
3. V malém šálku promíchejte šafrán se lžičkou horké vody
4. Vmíchejte ho do připraveného másla a cukrové směsi
5. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva a přidejte k máslu a cukru
6. Rukama vypracujte těsto, dokud není hladké, a pak se z něj vytvořte 24 placiček
8. Ve vyhřáté troubě pečte na pečícím papíře asi 25 minut
9. Nechte vychladnout, pak podávejte